hrvatski english
 
CHRONOS Info d.o.o. je privatna Hi-Tech konzultantska tvrtka koja se bavi pružanjem usluga u oblasti ITC savjetovanja, marketinga, upravljanja projektima, management konzaltinga, poslovnog savjetovanja te organizacijom seminara, radionica i drugih vidova obrazovanja u Hrvatskoj i zemljama u regiji...
 

ISO 9001
Q-674
 
 
CHRONOS info kontakt
Medvedgradska 35
10000 Zagreb, Hrvatska
   
tel:

fax:
01-4667-059
01-4667-562
01-4666-977
   
e-mail: chronos@chronos.hr
 
  
www.icmci.org

 
www.europa.eu

 
www.ilo.org

 
www.oecd.org

 
www.hup.hr

 
www.zagreb.hr

Siječanj 2008

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE (DOP)

Predstavnik CHRONOS Info-a sudjelovao je na projektu edukacije za društveno odgovorno poslovanje DOP koje je još u listopadu 2006. godine započela Udruga poslovnih savjetnika u suradnji sa partnerskim organizacijama MAP savjetovanja i UNDP. Suradnjom stručnjakinja i stručnjaka različitih specijalnosti razvijeno je pet modula o ključnim aspektima društveno odgovornog poslovanja:

Modul 1: Uvod u društveno odgovorno poslovanje i poslovnu etiku
Modul 2: Društveno odgovorno poslovanje za održivi razvoj i zaštita okoliša
Modul 3: Društveno odgovorno upravljanje ljudskim resursima i afirmacija ljudskih prava u radnoj okolini
Modul 4: Društveno odgovorno ulaganje u zajednicu
Modul 5: Kako organizirati izvještavanje o DOP-u i održivom razvoju

Konzultant CHRONOS Info- je prisustvovala pilot seminaru svih pet DOP modula održanih u ožujku i svibnju ove godine Nakon svakog modula organizirane su fokus grupe za polaznike pojedinog modula gdje su za istraživanje agencije PULS iznosili svoje dojmove o seminaru. Svi moduli su iznimno dobro ocijenjeni a sugestijama polaznika i unaprijeđeni. U sklopu radionica sudionici su pregledali postojeća izvješća o održivosti, izvješća o drušveno odgovornom poslovanju i o zaštiti okoliša nekolicine kompanija u Hrvatskoj.

Ovdje na našoj stranici donosimo Vam osvrt naše konzultantkinje na Izvješće o održivom razvoju podružnice švicarske tvrtke Holcim Hrvatska iz 2004. godine, vezan uz peti Modul: Kako organizirati izvješćivanje o DOP-u i održivom razvoju.

Tvrtka Holcim je jedna od vodećih svjetskih dobavljača cementa, agregata betona i usluga vezanih uz gradnju; u Hrvatskoj ima tvornicu cementa, dva terminala za cement, šest tvornica betona i jedan kamenolom agregata. Trenutno zapošljava oko 350 ljudi. Izvješće tvrtke Holcim, uz izvješća ostalih kompanija možete naći na službenoj stranici Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj www.hrpsor.hr.


Novi projekti u CHRONOS Info

U okviru programa CARDS, naša tvrtka angažirana je na projektu Maksimiranje utjecaja društveno-gospodarskog razvoja Centra planinskog turizma Sveto Brdo u Ličko-senjskoj županiji. Suradnici na projektu su Općina Lovinac, Ličko-senjska županija, Glavni cilj projekta je doprinos održivom povratku izbjeglica i općoj društvenoj i gospodarskoj dobrobiti Ličko-senjske županije, kroz uključivanje svih sektora društva i gospodarstva u velike razvojne projekte. Strateški, prijedlog projekta je u skladu sa ciljevima CARDS 2002-2004 programa koji podržava financiranje regionalnih razvojnih projekata (naročito infrakstrukturnih ulaganja i mjera razvoja poslovnih aktivnosti u županijama). Više informacija o projektu na našim stranicama pod PROJEKTI


CHRONOS Info potpisao ugovor sa Grontmij/Carl Bro A/S

Konzultantska kuća Grontmij/Carl Bro A/S iz Danske i CHRONOS Info potpisali su ugovor o suradnji na projektu Europske banke za obnovu i razvoj: „Podrška financiranju i razvoj financijskih konzultantskih usluga za mikro, mala i srednja poduzeća za regiju zapadni Balkan i Hrvatsku za razdoblje 2008-2012 godina.


Međunarodna konferencija o zakonodavnom okviru za djelovanje organizacija civilnog društva

U organizaciji USAID održana je u Cavtatu od 27. do 29. rujna međunarodna konferencija i radionica na temu institucionalnog okvira za djelovanje organizacija civilnog društva. Konferenciji je na poziv USAID nazočio i predsjednik udruge g. Anton Florijan Barisic.


Radionica “Liječenje i sprečavanje korupcije u Lokalnoj vlasti”

U Ohridu (Makedonija), od 16. do 20. Listopada 2007, održana je Radionica za konzultante i trenere o podizanju svijesti o Antikorupciji,. u organizaciji rumunjske nevladine organizacije Partners foundation for local development FPDL u suradnji sa Foundation Open Society Institute Macedonia – FOSIM. Sa još 22 konzultanata, trenera i facilitatora iz Albanije, Gruzije, Armenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Makedonije, Ukrajine, Slovačke i Moldove tim konzultanata Chronos Info-a predstavljao je Hrvatsku i sudjelovao na radionici.


CHRONOS Info na FEACO KONFERENCIJI Hrvatska organizira konferenciju 2008. godine

Ovogodišnja međunarodna FEACO konferencija održana je u Waršavi 4 i 5. listopada, a pod naslovom „Razvoj i suradnja u modernoj savjetodavnoj industriji“. Konferenciji je nazočilo preko 90 sudionika među kojima i predstavnici naše tvrtke Sve troškove sudjelovanja pokrio je USAID.

Tijekom konferencije organizirano je i predstavljanje konzultantskih tvrtki u čemu su sudjelovale i konzultantske tvrtke iz Hrvatske, među kojima i CHRONOS Info. Prezentaciju možete pogledati na našim stranicama.


CHRONOS Info uspješno recertificiran prema ISO 9001:2000 certifikatu

Od listopad a 2004. kada je uspostavljen i certificiran sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2000, tvrtka CHRONOS Info predano je radila na primjeni i kontinuiranom poboljšavanju performance sustava upravljanja kvalitetom. U listopadu 2007. naša je tvrtka uspješno recertificirana, te joj je ISO certifikat produžen za narednih tri godine.


TEC News

Vijesti za IT konzultante


Technology Evaluation Com

Pročitajte vijesti iz Technology Evaluation Com


FINANCIRANJE LOKALNOG RAZVOJA

Donosimo Vam obavijest i prijavni obrazac za konferenciju Financiranje lokalnog razvoja / Razumijevanje uloge zadružnih/kooperativnih banaka u kreditiranju lokalnog razvoja, koji ce se odrzati u Parizu 23. studenog ove godine.

Medunarodnu konferenciju organizirao je program OECD LEED, zajedno sa međuministarskom delegacijom za pitanja inovacija, socijalni eksperiment i socijalnu ekonomiju, Nacionalnom grupom za suradnju, te sa Europskim Institutom.

Financiranje lokalnog razvoja nije samo pitanje pronalaženja javnih sredstava potrebnih za ulaganje u lokanu proizvodnu bazu, ili prilika šireg ekonomskog razvitka. Glavnu ulogu u definiranju mogucih ciljeva razvoja igra upravo način na koji se lokalni razvoj financira, te granice do kojh će ishodi biti održivi, kako u financijskom tako i u ekonomskom smislu. [Registration Form]


Harvard business school – Working knowledge

Novosti iz Harvard business school – Working knowledge


vrh stranice

 
 
 
Naše publikacije

 

Arhiva
Pogledajte prijašnje artikle, vijesti, i ostalo na stanicama po ovim linkom...
 
Download
Kliknite ovdje da bi ste pogledali što imamo ponuditi na download od dokumenata i ostalog sadržaja vezanog za našu djelatnost...
 
Press clipping
Na ovim stranicama pogledajte kako mediji gledaju na aktivnosti naše firme: izvadci iz dnevnog tiska, specijaliziranih časopisa, radija, televizije i drugih medija...
 
Mapa weba
Sažeti pregled linkova i podlinkova web site-a chronos.hr možete pogledati ovdje